På Basic Beauty jobbar vi med stort engagemang och passion! Vi ser möjligheter och med god kommunikation skräddarsyr vi passande önskemål till våra klienter.

Förutom att skapa vackra hår ger vi dig gärna råd för ett du ska få ett välmående och friskt hår. Vi är stolta över att arbeta med färg- och stylingprodukter från Maria Nila som är 100% vegansk, crueltyfree samt sulfat & parabenfria. En komplett serie som du enkelt kan styla ditt hår med utan att det skadar eller sliter på håret.

För inspiration titta på vårt Instagramkonto och vår Facebooksida. Eller varför inte besöka oss på salongen och fråga om idéer och råd?
För mer information samt tips, besök http://www.marianila.com

Treatments

Tvätt & Styling  425 kr
Olaplex behandling 595 kr
OBS! endast 250:- i samband med färgbehandlingar!!

Klipp

Damklippning 475 kr
Damklippning student 425 kr
Herrklippning 475 kr
Herrklippning student 425 kr
Klippning i samband med färgbehandlingar 250 kr

Färg/Slingor

 

Utväxtfärg 1095 kr
Utväxtfärg slingor 1395 kr
Färg kort hår 1150 kr
Färg medellångt hår 1250 kr
Färg långt hår 1450 kr
Slingor kort hår 1395 kr
Slingor medellångt hår 1450 kr
Slingor långt hår 1650 kr
Slingor extra långt eller extra tjockt hår 1850 kr
Frihands Balayage 1795 kr
Balayage extra långt eller tjockt hår 1995 kr
Babylights 1995 kr
Babylights extra långt eller tjockt hår 2195 kr

Avboka din tid senast 24h innan för att slippa debitering.

Frågor & svar om hår

Hur slitet ett hår blir är olika beroende på hårets kvalité samt hur mycket slitage man orsakar med hjälp av exempelvis  värmeverktyg såsom värmetänger och fön.  Oftast ser  man tydligt när topparna klyver sig eller när håret trasslar sig mycket och känns plastigt. Andra fall kan man känna att håret tappat sin form och “bara hänger”. Då kan man unna sig en klippning! Det är alltså väldigt individuellt.

Håret kan beroende på kvalité definitivt bli längre om man klipper det sällan men det växer sällan särskilt fint. Många hår kan dessutom “sluta” växa efter en viss tid eftersom man slutat klippa det. Fina skandinaviska hår är ett bra exempel på detta då håret klyvs och sedan bryts för att det inte orkar mer. Klipper man lite i taget håller man topparna i schack samtidigt som det växer starkt och långt.

Sluta tvätta håret för ofta! 2-3 gånger i veckan är okej.  Vänj av håret vid att tvätta håret med hjälp av torrschampo alternativt sätt upp det. När man tvättar håret för ofta rensar man bort de naturliga fetterna och hårbotten blir torr. Då överproducerar huden talg för att åter skydda huden. Det är då man upplever att håret är fett. Desto mer man tvättar desto sämre blir situationen.

Sulfater är en typ av tvättensid som man tillsätter i många schampo . Den bryter ner fetter men går även in för djupt i stråna och drar bort färg samt sliter på håret och gör att hårbotten blir torr.  Håravfall och hormonella störningar förknippas ofta med sulfater.  Ett sulfat fritt schampo löddrar inte lika bra som ett schampo med sulfater och man kan behöva upprepa schamponeringen minst två gånger. Men man behöver inte tvätta det lika ofta! Eftersom man inte irriterar hårbotten eller torkar ut den blir inte håret lika fett heller. Dessvärre är sulfater billigt och därför väljer många fabrikat att använda dessa i sina schampo. Parabener är konserveringsmedel som sägs vara cancerframkallande, därför bör även dessa undvikas.

Oftast visar dagens schampo tydligt med text att de är sulfat-och parabenfria. Står det inte, kan man utgå från att det finns i produkten för att va på säkra sidan. På vår salong undviker vi gärna sulfater och parabener. Vi har valt att jobba med Maria Nila’s produkter just på grund av att de är fria från dessa ämnen men också för dess fantastiska egenskaper.