Microneedling är en djupgående och avancerad behandling som med tunna nålar punkterar kärlstrukturen och de röda blodkropparna frisätts. Detta gör att huden skapar en reperationsprocess som kraftigt ökar hudens produktion av kollagen. Resultatet blir en spänstigare, mer ungdomlig hud med mindre rynkor, porer och jämnare hudton för optimal lyster
Vi rekommenderar en kur på 3-5 behandlingar med ca 3-4 veckors mellanrum för att uppnå önskat resultat, även om man redan efter första behandling brukar se tydlig skillnad.

Du är välkommen att boka in på en kostnadsfri konsultation för att få veta mer om vad microneedling kan göra för just dig och hur många behandlingar som kan krävas för att uppnå önskat resultat. Vi skräddarsyr behandlingen efter dina behov och önskemål.

Indikationer

 • Ärrvävnad – ex. efter akne
 • Rynkor / fina linjer
 • Slapp hud
 • Förstorade porer
 • Trött & glåmig hud för ny lyster
 • Bristningar
 • Boosta huden med extra fukt

Microneedling

Microneedling Ansikte 1595 kr
Microneedling Ansikte återbesök 1395 kr
Microneedling Konsultation 0 kr

Avboka din tid senast 24h innan för att slippa debitering.

Frågor & svar om microneedling

6 st tunna sterila nålar gjort av kirurgiskt stål penetrerar huden med ett djup på 0.25 – 1.5 mm med hjälp av en maskin. I samband med microneedlingen ökar hudens upptagnings förmåga kraftigt så vi passar samtidigt på att boost huden med de aktiva ämnet hyaluronsyra för att förstärka effekten. Efteråt lägger vi på lugnande och kylande mask som ger en skön känsla.

Beroende på område och nållängd känns det olika mycket, dessutom har vi alla en olika smärtgräns. En ytligare behandling känns inte så mycket medan en djupare ger en stickande/brännande känsla.

Det är nu huden börjar jobba för fullt. Upp till 48 timmar efter behandlingen kan du känna dig röd, svullen och lite stram i ansiktet – ungefär som att du skulle bränt dig i solen. Detta är helt naturligt då vi skapat en inflammation i huden för att huden ska starta reperationsprocessen. Du kan efter några dagar även känna att du börjat fjälla en aning. Vi kommer att skicka med dig rekommenderade produkter till dem första 3-5 dagarna som du ska använda hemma och då avstå från din vanliga hudvårdsrutin. Vi rekommenderar att du inte bär smink på huden de första dygnet.
Nybildning av kollagen är en långsam process och det är individuellt hur fort just din hud svarar på behandlingen. Många märker stor skillnad redan efter en vecka medans för andra tar de ett par veckor. Även efter avslutad kur så kommer din huds kondition fortsätta förbättras de kommande 6-12 månaderna.

 • Om du har öppna sår eller Pågående aktiv akne
 • Herpes utbrott
 • Om du ätit isotretinoin / roaccutan under de senaste 6 månaderna.
 • Om du gjort botox/fillers i behandlingsområdet bör du vänta 2 veckor